Mindent az endometriózisról

Viendo

Viendo

Tormás céklakrém

2016. május 20. - Viendo

Kinéztem egy jó kis tormás céklakrém receptet a neten, de éppen akkor nem volt otthon cékla. Gondoltam, majd legközelebb veszek, de mikor lementem a boltba, akkor sem találtam. Mindenképp vágytam valami tormás zöldségkrémre, úgyhogy az otthoni alapanyagokból kellett válogatnom. Így először paszternákkrém készült a torma felhasználásával és csak később sikerült megcsinálni a céklás változatát.

Egyik finomabb, mint a másik, részemről mindkettő bejött, de azért nálam a cékla lett a befutó gyönyörű színe miatt. Eredeti recept itt.

Hozzávalók:

3 db cékla
1 ek reszelt torma
2 ek olívaolaj
kis növényi tej
só, bors
dscf9005.JPGElkészítés:

A céklát megpucoljuk, edénybe dobjuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd lefedve kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük. A céklákat apróbb darabokra vágva egy robotgépbe dobjuk, ráöntjük a többi hozzávalót majd szépen krémes állagúra pürésítjük.
dscf9006.JPGdscf9012.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaviki.blog.hu/api/trackback/id/tr98722614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása