Mindent az endometriózisról

Viendo

Viendo

Padlizsánkrém egyszerűen

2016. május 29. - Viendo

Egyetlen, akarom mondani, már csak fél darab padlizsán árválkodott a hűtőszekrényben, ami arra várt, hogy krém készüljön belőle. Egy ideig bolti padlizsánkrémet vásároltam, de valahányszor levettem a polcról, eljátszadoztam a gondolttal, mi lenne, ha egyszer én is megpróbálkoznék az elkészítésével. Életem első padlizsánkrémjét anyósomnál kóstoltam, és akkor bár kissé furának, idegennek tűnt, valahol ízlett is. A saját verzió, amit innen vettem, minden várakozásomat felülmúlta.

Hozzávalók:

1 db közepes méretű padlizsán, meghámozva és kockára vágva
1 db közepes fejű vöröshagyma, apró kockákra vágva
olíva olaj
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só és bors
dscf9019.JPGElkészítés:

Az olajon félig üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott padlizsánt. Összefőzzük, és  hozzáadjuk a fokhagymát és fűszereket. Az egészet turmixgépbe rakjuk, és krémes állagúra összeturmixoljuk. Ha kell, apránként kis vizet adagolhatunk hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegaviki.blog.hu/api/trackback/id/tr428757134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása