A tökből, ami a hűtőben állt, eredetileg tökfőzelék lett volna, de végül nem használtuk fel. Imádom a rántott dolgokat, úgyhogy úgy döntöttem, kirántom. Nem a hagyományos módon, azaz serpenyőben, hanem tepsiben, sütő által készítettem el. A bundája saját találmány, ezért nem tudtam előre, milyen lesz. Hát ilyen lett...
Hozzávalók:
fél tök meghámozva és felkarikázva
olíva olaj
teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 cs. kapor
1 gerezd fokhagyma
só
növényi tej
Elkészítés:
A tököket besózzuk, majd állni hagyjuk. Egy mélyebb kis tálba öntünk olíva olajat, a fokhagymanyomóval áttört fokhagymát, a felaprított kaprot és egy kevés növényi tejet. Először a lisztben, majd az olajos masszában megmártjuk a tököket, végül egy hőálló tálba rakjuk őket, és sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Közben érdemes egyszer megfordítani őket. Főtt jázmin rizzsel tálaljuk. A tökéletes főtt jázmin rizs receptje itt.