Mindent az endometriózisról

Viendo

Viendo

Házi mogyorókrém

2016. május 11. - Viendo

Igazság szerint Nutellát is írhattam volna a címbe, de véleményem szerint a boltinak nem sok köze van a mogyorókrémhez, a házi készítésű viszont nem csak nyomokban tartalmaz törökmogyorót. Az elkészítés először macerásnak tűnt, mivel kávédarálóm sem volt, aztán - főleg mert hajtott a kíváncsiság, hogyan szuperál az új kis gép, amit időközben beszereztem, - nekiláttam megcsinálni. Állagra nem annyira selymesen krémes, színe viszont hasonlít, az íze pedig véleményem szerint kifejezetten finomra sikeredett. Az eredeti recept innen van.

Hozzávalók:

100 g törökmogyoró
75 g kókuszzsír
100 g 81%-os étcsokoládé
rizstej (kókusztej még jobb)
xilit (ízlés szerint)

Elkészítés:

A mogyorót sütőpapíros tepsibe rakjuk, és sütőben pörköljük 150 fokon 10-15 percig. Ezután kiborítjuk a mogyorószemeket egy konyharuhára, majd a ruhát ráhajtva megdörzsöljük jó alaposan, hogy a barna héja valamennyire lemorzsolódjon. Kávédarálóval pépesre daráljuk, közben a csokoládét óvatosan megolvasztjuk, majd egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat és összekeverjük. Folyamatosan figyelni kell az állagát, kóstolni és finomítani rajta, ha szükséges.

süti beállítások módosítása