Kinéztem egy jó kis tormás céklakrém receptet a neten, de éppen akkor nem volt otthon cékla. Gondoltam, majd legközelebb veszek, de mikor lementem a boltba, akkor sem találtam. Mindenképp vágytam valami tormás zöldségkrémre, úgyhogy az otthoni alapanyagokból kellett válogatnom. Így először paszternákkrém készült a torma felhasználásával és csak később sikerült megcsinálni a céklás változatát.
Egyik finomabb, mint a másik, részemről mindkettő bejött, de azért nálam a cékla lett a befutó gyönyörű színe miatt. Eredeti recept itt.
Hozzávalók:
3 db cékla
1 ek reszelt torma
2 ek olívaolaj
kis növényi tej
só, borsElkészítés:
A céklát megpucoljuk, edénybe dobjuk és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd lefedve kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük. A céklákat apróbb darabokra vágva egy robotgépbe dobjuk, ráöntjük a többi hozzávalót majd szépen krémes állagúra pürésítjük.